Ad Code

19 madde de bmc robot ayarları

bmc robotları

 

BMC robotlarının ayarlar ekranını inceleyelim..

19 başlık altında sırayla bakalım ve detaylandıralım.


BMC borsa robotu, istediğiniz hisseleri istediğiniz saatler arasında istediğiniz kar al ve stop ayarına göre alır ve satar.


Madde 1- Sembol seç

Bu tuş robotunuzun alıp satmasını istediğiniz listeleri robotunuza tanımlatmaya yarar. Buna basarak açılan ekrandan oluşturduğunuz listeyi robota tanımlarsınız. 

Bu listeleri nasıl oluşturacağınızı şu konuda yazmıştık.


Madde 2- BMC aktif/ değil 

Bu madde de ki tuş, hangi bmc de ayar yapacaksanız onu seçmeniz gerektiğini gösterir. Seçili bmc o an ayar yaptığınız bmc dir. Ayrıca yanında küçük aktif kutucuğu var, eğer bu kutucuğu işaretler iseniz o bmc aktiftir ve alım yapar seans içinde. Eğer aktif diye işaretli değil ise alım yapmaz.

Bir süre aktif iken, aktifliği kaldırır iseniz aldıklarını satmaya devam edecektir eğer kar alı gelir ise lakin yeni alım yapmayacaktır. 


Madde 3- Periyotlar

Bu kutucuktaki kısım, ilgili BMC nin hangi periyotlarda alım yapacağını seçtiğiniz yer. Bu ayarı mevcut ayarlardan direk yapabilir veya sanal denemeleriniz ile bulduğunuz güzel ayarları zamanla seçip kullanabilirsiniz. 

Görselde seçili periyotlar BMC 2 nin içindeki indikatörün o periyotlarda tarama yapmasını sağlar ve her bir periyod için hisse ala gelir ise alır.


Madde 4- Sanal/ Gerçek

Bu maddede robotun ilgili BMC sini sanal mı yoksa gerçek mi çalıştıracağınızı seçersiniz. Bazı BMC leri sanal bazılarını gerçek çalıştırabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken şey, robot çalışırken bu ayar aktif değildir yani değişim yapamazsınız, eğer burada değişiklik yapacaksanız robotu durdurmanız gerekir. Değişikliği yapar kaydeder ve sonrasında tekrar robotu çalıştırabilirsiniz.


Madde 5 - Hisse başına miktar

Buradaki ayarda ilgili robotun yakaladığı hisseden ne kadarlık alım yapacağını seçersiniz. 


Madde 6 - Max işlem sayısı

Burada da robotun ilgili BMC de açabileceği max işlemi seçersiniz. Yani aynı anda işlemde olduğu max hisse sayısıdır bu. Alıp satamadığı hisse sayısı bu örnekteki gibi 3 e ulaşınca yeni alım yapmaz. Bir diğer ifade ile bu ayarda robot BMC 2 için max 3000 lira kullanacaktır.


Madde 7 - İzleyen stop

Bu kısımda izleyen stop ayarınızı yaparsınız. BMC 2 hisseyi aldıktan sonra gördüğü en yüksek fiyattan yazdığınız değer kadar düşünce stop olur. Yani stop hisseyi izler, hisse yukarı gittikçe stop da yukarı gider.


Madde 8- Kar al

Bu kısımda kar alınız. Eğer hisse belirlediğiniz yüzde kar ala gelirse robot hisseyi satar.


Madde 9 - İşlem yapılacak zaman

Bu maddede ilgili BMC nin çalışma saatlerini ayarlarsınız. Siz buraya hangi saatleri girerseniz robot o saatlerde çalışır.


Madde 10 - Akşam tüm pozisyonları kapat

Eğer akşam  pozda kalmak istemiyorsanız tümünü bu tuşu aktif ederek kapatabilirsiniz. Burada akşam diyor ama siz karşısına saat olarak 11 yazarsanız 11 de de tüm pozları kapatabilirsiniz.


Madde 11- Akşam karda olan pozisyonları kapat

Burada da madde 10 un aynısı ama karda olanları sadece kapatır.


Madde 12- Bir süre sonra kapat

Eğer hisseyi aldıktan belli bir süre sonra hisseyi satmasını istiyorsanız bunu işaretlersiniz. Atıyorum hisse alındıktan sonra 60 dk da kara gelmiyorsa daha da gelmesi zor diyorsanız burayı aktif edip 60 yazarsanız karşısına, 60 dakika sonra satar.


Madde 13- Kardaysa bir süre sonra kapat

Bu madde de madde 12 nin aynısı ancak sadece karda olanlar için kapatım yapar.


Madde 14- Pozisyon kapandıktan sonra bir süre açma

Bu da hisseyi satar satmaz aynı hisseyi biraz daha yukardan geri almasını istemiyorsanız işaretleyip karşısına zaman yazacağınız yer. Örneğin bazı insanlar hissenin giderken satıldığını ve satılır satılmaz yukarıdan geri alındığını düşünür ve hisseye 30 dk zaman vermek ister ki tekrar aşağı gelir diye düşünür, elbette illa olacak diye bir şey yok ama böyle düşünüyor iseniz bu tuşu kullanabilirsiniz.


Madde 15- Hisse düne göre şu kadar yukarda ise alma

Açılışta hissenin çok yukarda açacağını düşünenler bu tuşu aktif ederek yukardan mal almayabilirler. Bu tuşu aktif ettiğinizde karşısına yüzde yazacaksınız ve hisse taramaya düştüğünde yazdığınız rakamın üstünde bir değerde ise robot onu almayacaktır. Örneğin burayı yüzde 8 yaptınız, robot taramasına düşen yüzde 8 yükselmemiş hisseleri alacaktır.


Madde 16 - Aynı tarama ve periyotta bir hisseye günde 1 kere işlem aç

Bu tuş aktif edilirse, bmc 2 nin her bir periyodu bir hisseye günde bir kere girecektir. Yani x hissesini BMC 2 30 dk periyotta aldı sattı ise bir daha o gün bu periyotta almaz. Ama 60 dk lık periyotta alabilir.


Madde 17- İşlem görecek min max hisse fiyatları

Bu kısımda işleme girilecek hisselerin minimum ve maximum değerleri var. Bunları ya çok aşağıda ve yukarda yazın ki sürekli düzeltmek zorunda kalmayın. Veya aklınızda bir rakam var ise o şekilde doldurabilirsiniz. Örneğin buraya minimum 5 liralık hisseleri al derseniz 4 liralık hisse taramaya takılsa dahi almaz.


Madde 18- Yatırım hesabınız

Burada hangi yatırım hesabında bu robotun çalışmasını istiyorsanız onu seçmeniz için yer var. 3 hesap robota bağlayabilirsiniz ve istediğiniz robotu seçeceğiniz hesapta çalıştırabilirsiniz.


Madde 19- Komisyon

Ben burayı kullanmıyorum ama dilerseniz , yatırım hesabı komisyon oranınızı buraya girebilirsiniz, böylece karınız komisyon düşülerek hesaplanacaktır.


Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Yorum, paylaşım, dilek, istek ve önerilerinizi esirgemeyin.



Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu