Ad Code

BMC robotu robot menusüne bakış


 

Merhaba gelin beraber BMC borsa robotunun robot menusunu inceleyelim.

Eeee , dedik ya bu bir alet bunu kullanmak için avucunuzun içi gibi bunu bilmeniz, anlamanız, hissetmeniz lazım.


Kendinize bir strateji kuracaksanız elinizdeki aleti tanımanız lazım.


Burası robotun hafızası, burada olan hisseler robotun aldığı, sattığı , tuttuğu hisseler, burada yoksa portfoyde olmasının bir anlamı yok. 

Zaman zaman burası ile portföyü eşitlemeniz gerekir.


Tümünü göster derseniz bu zamana dek aldığı sattığı hepsını gösterir, pozisyondakileri göster derseniz sadece pozisyonda olanları görürsünüz.


Pozisyon yazan yerde kaç adet pozisyonunuz olduğunu yazar, ama bu hisse adedi değildir, aynı hisseden farklı bmc ler almışsa onları da ayrıca yazar. 


Portföy değeri içindeki toplam hisse tutarıdır, hemen yanında da karınız zararınız yazar.


Pozisyondakileri göster dediğiniz zaman yazan genelde zarar olur, çünkü pozisyonda ise hala demek ki kar alamamıştır ve haliyle zarar veya kar ala gelmemiş olanları gösteriyor. Pozisyondakiler hemen hemen her zaman zarar yazacak.


Tümünü göster dediğinizde ise burası kar yazması lazım bende yazmıyor neden çünkü ben sabah pozisyonda olmayanları sil dedim menüden, çünkü bu hafta cumaya dek kazanacak mıyım bakmak istiyorum, bu yüzden her hafta başı pozda olmayanları silerim.


Şu an zarar gösteriyor, demek ki pozda olanların zararı sabahtan akşama dek aldığım karı yemiş, ama zamanla orası yukarı gidecektir, isteğimiz bu en azından.


Hemen sağında Hangi bmc lerin hangi hisseleri taradığını görebilirsiniz. Burada akış devam ediyorsa robotunuz çalışıyor demektir.


En sağdaki işaretli duraklat yazan da zaten robotun çalışıyor olduğunu söylüyor bize.


Devam edersek burada menü var ona bakalım hemen...





Bu menu de sizlere bazı seçenekler sunulmuş,

Tüm listeyi sil derseniz hafıza komple gider, sıfırdan başlamak isterseniz bunu yaparsınız ama portföydeki hisseler artık manuel kontrolünüzde olur.


Pozisyonda olmayanları sil derseniz, bir sorun olmaz, geçmişte yapılan kar zarar kabul edilmiştir ve hafızadan siliniz, gelecekte ne yapıyor bakmanız için yapılabilir.


Exel tuşu zaten buradaki işlemleri exele aktarmanıza yarar. İncelemek depolamak analiz etmek isterseniz kullanabilirsiniz.


Bulunan sembolleri listeye kaydet derseniz, burada bulunan hisseleri liste yapar; zaman zaman işe yarayabilir. Bu hisseler üzerinde robotu çalıştırmak isterseniz yapabilirsiniz.


Fiyat penceresi oluştur derseniz, ideal ekranınızda bu senetlerin olduğu bir pencere açılır, takip için kullanılabilir.


En son alttaki iki grafik güncelleme tuşu ise önemli, Bu güncellemeler canlı veriyi alır. İdeal sunucudan veri indir dediğinizde bunu seans içi yaparsanız gene canlı veri gelecektir ama genelde seans dışı yaptığımızdan seans içinde bu iki güncelleme ile canlı veriyi almaya çalışırız.


Bunu sürekli yapmanıza gerek yok, ideali yeni kurduğunuzda, veya seans içi ideal kapandığında tekrar açınca bir kere yapmanız yeterli, ideal açık olduğu sürece gerek duymaz buna. Ve elbette ideal açık olsa dahi bir internet kesintisi yaşamış iseniz gene internet gelince bu güncellemeleri yapın.


Evet robot menusu bu kadar, umarım faydalı olmuştur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu