Ad Code

Hisse senedi ne zaman alınır?

 




Borsadasınız.


Hisse senedi almak için can atıyorsunuz. Hatta bazen öyle alışırsınız ki borsa düşse de çıksa da illa elimde hisse senedi olsun istersiniz.


Kazanç o kadar tatlı gelir ki, elinizdeki hisse senedini karla satsanız dahi üzülürsünüz çünkü kendiniz sanki çıplak hissedersiniz.


Belki henüz bu söylediğim evrede değilsiniz ama olacaksınız...


O yüzden şimdiden ben anlatayım da.


Hisse senedi ne zaman alınır?


Hisseniz hazır, araştırmalar süper. Hisse senedi alacaksınız. Peki doğru zaman ne zaman.



Doğal olarak, en iyisi yükselen bir borsada hisse senedi satın almak, borsa düşerken de satmaktır. İnsana fazlasıyla basit geliyor, değil mi? Ama bu ilkeyi anlamak yetmez, uygularken birçok olasılığı göz önünde bulundurmak gerekir.



Şu zamanlar düşen bir piyasa var. Bazen diyorsunuz ki bunu nasıl anlayacağız. İzleme listenize büyük hisselerden THY, GARAN, ASELS gibi hisselerden hisseler koyun. En başa da bist 100 koyun.


Hemen hemen hepsi kırmızı olacaktır neredeyse, bu düşen bir borsa demek basit hali ile. Hemen hemen hepsi yeşil olduğunda da borsa yükseliyor demektir.


Bir hisse senedini alacaksanız bu genel koşullara bakın o şekilde alın. Bir yükseliş trendi içerisinde hissenizi almak çok daha mantıklı olacaktır.


Elbette alım yaparken de hisse senedi nasıl alınır yazımı buradan okuyun, bunları dikkate alın.


Hemen acele acele hisse senedi almaya koşmayın. Kaçmıyor piyasa ve fırsatlar, sakin olun düşünün. Bir alı alırken kazanırsınız asıl bunu unutmayın.


Tavan tavan giden hisse alınır mı?


Bir hisse alacaksınız ama tam siz bulduğunuzda tavan olmuş, koşullar güzel, borsa güzel tam alma zamanı gibi geliyor size. Bu hisseyi alacaksanız tavan olma sebebini bulun . KAP bildirimine bakın haber mi var beklenti ne haber veya beklenti ne zamandan beri var. Haber veya beklentiden sonra kaç tavan olmuş. İnsanlar bu hisseyi kaçtan almış. Çok kapsamlı bir değerlendirme yapmalısınız.


Eğer haber geleli bir kaç gün olmuş ve hisse 2. ve hatta 3. tavanında ise ısrarcı olmayın. Tabi bilemeyiz haber veya olay belki 10 tavanlık bir olaydır. Buna güveniyorsanız gene alım yöntemlerine uyarak alırsınız ama ekstra özen ve dikkat ister.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu