Ad Code

Yatırımcı olmak, uzun vade yatırım





 Sizlere trader nedir anlattım. Burada okuyabilirsiniz trader nedir?


Eğer bir trader değilseniz muhtemelen yatırımcısınız. Yatırımcı olmak ile trader olmak arasındaki fark al sat yapma süreniz yani uzun vadeniz.


Bir hisseyi aldığınızda bu hisseden kazanmak için iki yol vardır;


- Ya al sat yaparsınız

- Ya uzun vade tutarsınız.


Bir hisse senedinden kazanmak için al sat yapmak


Trader iseniz al sat yaparsınız dedim. Yani;


10 liralık hisseyi alırsınız 10 dan 11 den satarsınız 10.30 dan geri alırsınız 10.90 dan satarsınız, 9.80 den geri alırsınız 10.30 dan satarsınız ...... uzar gider.


Hisse sürekli yukarı gitse de gene 10 dan alır 11 den satar 10.50 den alır 11.60 dan satar, 11 den alır 12 den satar ilerlersiniz.


Gene hisse aşağı da gitse. 10 dan alır 10.50 den satar 9.30 dan alır 9.70 den satar, 8.50 den alır sizde hisse ile aşağı inersiniz.


Yani başarılı bir trader daima kazanmalıdır.


Bir hisse senedinden kazanmak için uzun vade yatırım


Eğer ben al sat yapamam yatırımcıyım ben diyorsanız uzun vade tutarsınız. 10 dan alır 20 den satarsınız. Eğer satmak istiyorsanız. 


Bu ikisini çok iyi anlamanız gerekir. Eğer bir yatırımcı değil trader seniz ve bunun gereklerini yerine getiremiyorsanız kazanamazsınız. 


Ne demek bu? 10 da aldığınız malı 11 den verdiğinizde 1 lira kazanırsınız hisse başına. Sonra eğer trade etmez almazsanız ne olur. 1 lira hisse başı kazanç ile kalırsınız. Sonra yeni hisse ararsınız bir daha bir daha...


Yatırım böyle olmaz, yatırım için alan kişi 1 lira için hissesini satmaz. 


Sonuç;


Uzun vade mi kısa vade mi trader mi yatırımcı mı önce ne olduğunuzu anlamanız gerekir. Uzun araştırmalar sonucu bulduğunuz bir hisseyi bir hafta içinde elinizden çıkarmazsınız. Bunu yapan kişiler traderlerdir ve eğer siz de yapacaksanız hisseyi geri almalısınız uygun yerden.....


Yok eğer uzun vadeci iseniz beklemelisiniz.


Eğer hem uzun vadeci hem de kısa sürede hisseyi satan ve geri almayan biri iseniz arkadaşlarınıza anlatacağınız tek şey; hisse 20 olunca o hisse 10 ken elimdeydi ya olur.


Uzun vade? kısa vade trader? Tarafını seç veya ikisini de kurallarına göre oyna..

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu