Ad Code

Trader

 Borsa da veya başka bir yatırım aracında alım satım yapan kişi trader dir.


Hepimiz traderiz aslında. Trader tüccar demek.


Eskiden benim babam hayvan alıp satardır. Bu da bir nevi tüccar trader idi. Belki de merakım oradan gelir bilmiyorum.


Hepimiz traderiz derken yanlış anlaşılmasın. Eğer bir malı alıp uzun süre satmazsanız artık yatırımcı olursunuz. Trader ile yatırımcı arasındaki fark al sat yapmaktır.




Trader kimdir?

Finansal piyasalarda trader, hisse senetleri, tahviller, emtialar ve para birimleri dahil olmak üzere enstrümanlar satın alan ve satan kişidir . Rol, bir komisyoncunun rolüne benzer, ancak traderler genellikle kendi adlarına hareket ederken, komisyoncular müşterileri için hareket eder.


Traderler, finansal piyasaların en görünür insan sembolleridir, özellikle de azalan yüz yüze ticaret ile bu tüccarlar oldular trader. Traderlerin çılgınca el hareketleriyle hareket ettikleri veya bilgisayar ekranlarına baktıkları fotoğraflar olmadan, piyasadaki türbülansla ilgili hiçbir haber tamamlanmış sayılmaz.


Traderler ve yatırımcılar arasındaki en büyük fark, varlıklarını elinde tuttukları süredir. Genel olarak, yatırımcıların yatırımlarını daha uzun süre elinde tuttuğu bilinirken, traderler daha kısa trendlerden ve fiyat dalgalanmalarından kar etmeyi tercih ediyor.


Traderler hakkında bilmeniz gerekenler

Bir trader, şirketin parasıyla maaş ve ikramiye karşılığında işlem yaptığı bir finans kuruluşunda çalışabilir. Ancak, bir trader kendi parasını kullanarak aynı zamanda tüm karı elinde tutarak kendileri için de ticaret yapabilir. 


Farklı ticaret stratejileri kullanan birkaç trader türü vardır, bunlar şunları içerir:


Trader Türleri


Scalping veya mikro ticaret - Bir scalper, her ticaretten küçük bir kar elde etmeye çalışan çok sayıda (düzineden yüze kadar) işlem yapar.


Momentum ticareti - Momentum traderleri, yüksek hacimli tek yönde önemli ölçüde hareket eden hisse senetlerine odaklanır. Momentumu yakalama ve bundan kâr etme eğilimindedirler.


Teknik ticaret - Teknik trader grafiklere ve çizelgelere odaklanır. Farklı teknik göstergeler kullanırlar ve grafikleri analiz ederler, al veya sat sinyalleri ararlar. 


Temel ticaret - Temel trader, bir hisse senedinin fiyatını etkileyebilecek temel analize odaklanır ve kurumsal olayları, tahmini kazanç raporlarını, birleşmeleri ve satın almaları, yeniden yapılanmaları inceler. 


Swing ticareti - Swing trader genellikle pozisyonlarını bir günden daha uzun süre tutarak bir trend yakalamaya çalışır. Kısa vadeli fiyat ivmesi olan hisse senetlerini aramak için teknik analiz kullanırlar.



Komisyon maliyetleri, kısa vadeli ticaretin temel dezavantajlarından biridir. 


Günümüzde ticaret sadece finansal eğitim almış profesyoneller için değil, aynı zamanda bunu hem ek gelir kaynağı hem de entelektüel bir alan olarak gören sıradan insanlar için mevcuttur. 


Bununla birlikte, bir traderin başarısı için finansal okuryazarlık hala gereklidir.


Finansal traderler, başarıları piyasa oynaklığına ve ara sıra meydana gelen başarısızlığa bağlı olduğu için sıklıkla eleştirilir ve "akbaba" olarak etiketlenir. Diğerleri bu uygulamayı kapitalist ekonominin temel bir parçası olduğunu savunurlar.


Peki siz nesiniz? Yatırımcı mı? Trader mi? Trader ise hangisi yoruma alalım sizi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu