Ad Code

Borsada ne kadar hisse almalıyım?






Bana sorduğunuz sorulardan bir tanesi de ne kadar hisse almalıyım?


Ben size bunu aslında anlatmışımdır ama genel miktar pek konuşmadık bu kişiden kişiye değişir çünkü.


Borsa da; thy hisse, aselsan hisse, petkim hisse, pegasus hisse, garanti hisse, tüpraş hisse, kent hisse, karsan hisse, bjk hisse, afyon hisse........................ 400 den fazla borsa istanbul hisse senedi var.


Tüm bunlar arasından eleme yapmanız gerekiyor zaten.


Bir de tek hisseye yatırım yapmayın diyoruz, buradan da 3 hisse en az seçeceksiniz. E tüm paranızla almayın diyoruz, zaten az para ile yatırım yapan kişi parasını 3 e bölecek 3 hisse olduğundan. Sonra bu 3 e böldüğünü de en az 3 e bölecek ilk alım ikinci alım, üçüncü alım için .....


Çok az bir miktar kalıyor gördüğünüz gibi ama bu gene de kişiden kişiye değişecektir.


Sadece şu anahtar kelimeyi unutmayın;


- Geceleri rahat uyuyabileceğiniz kadar hisseniz olsun....

Ne demek bu?


Eğer bir yatırım sizi korkutmaya başlıyorsa artık biraz durun. Yani düştü mü acaba diye sürekli bakma isteği, geceleri sürekli düşünme isteği olacak kadar çok para ile yatırım yapmak olmaz.

Bu çok para bana göre 100 liradır, sana göre 1000 lira, ona göre 10 000 liradır. Siz bunu bilirsiniz. Yatırımınızı ona göre yaparsınız.



İnsan içinde bulunduğu ortama çabucak uyum sağlar.

Kazanmaya başladığınızda tasarruf etmeyi bırakırsınız. Belki içtiğiniz sigara markasını değiştirir, normalde oturmadığınız kafelerde oturmaya başlarsınız. O para bedavadan gelmiştir ve ezilmelidir hissi gelir.

Bu olayı bu hale getirmeyin.


Nasıl şimdi yatırım yapmak için 1 lira da olsa tasarruf edip bunu sermaye yapmaya çalışıyorsanız. Kazanmaya başladığınızda da bu sermayeyi büyütmeye odaklanın.


Çünkü 3-4 bin sermaye sizi bir yere kadar götürecektir. Sonrası için daha büyük paralar gerekecek ve bunu cebinizden vermenizi istemem. Bunu o 3-4 bin ile kazanmanızı isterim. Ve kazandıklarınızı biriktirerek devam etmenizi.


Sonuç olarak; rahat edebileceğiniz kadar ile yatırım yapacaksınız. Limit budur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu