Ad Code

Borsanın yükseleceğini anlama teorisi





 Uzman yatırımcılar dahi borsanın yükseleceğini tahmin edemezler. Bunu daha önce sizlere söyledim.


Ama ben borsa ile ilgilenirken gözlemlediğim ve hatta farklı versiyonlarını farklı yerlerde okuduğum bir teoriden bahsedeceğim sizlere.


Bu tamamen teoriseldir. Yatırım tavsiyesi içermez.


Borsa yükseleceğini anlama teorisi


Öncelikle borsa düştükten bir süre sonra insanlar borsa konuşmayı artık bırakır. Borsada kaybettiklerini anlatacak halleri yok veya ekside olan hisselerini. Çevrenizde bu borsa muhabbeti oldukça azalır. Bu durgunluğu far kedersiniz.


İlk aşamada, iş yerinizde veya bir toplulukta borsa muhabbeti açın bakın muhabbet hiç uzamaz, ilerlemez. Hatta borsa ile ilgilenen biri olduğunuzu kazanabildiğinizi vesaire bilseler dahi ilerlemez. Kimse size borsa sormaz. Hatta çevrede biz sağlıkçıyız mesela sağlık muhabbeti döner, hastalıklar vesaire....


Bu aşama borsanın düştüğü artık neredeyse dip olduğu aşamalardır. 


İkinci aşamada aynı benzer toplulukta, borsa muhabbeti hafiften biraz daha uzun devam eder. Az çok soracak gibi olurlar ama gene ilgi başka sağlık konularına kayar. 


Bu aşamada demek ki biraz borsa çıkmaya başlamış ama daha tam olarak fark edilmemiştir.


Üçüncü aşamada; artık konu tamam borsada kalır. Hatta size borsa ile alakalı sorular gelir. Uzun uzadıya muhabbet borsadan devam eder. Toplulukta hatırı sayılır kişi de hisse senedi vardır. Size de hangi hisseyi alalım diyerek sorular gelir durur..


Bu aşamada borsa fark edilir derecede yükselmiştir. Durum iyidir yani.


Dördüncü aşamada ise; artık topluluk sağlık vesaire konularını bırakmış, heyecanla hisse senedi borsa vesaire konuşur. Bu aşamada artık size hisse soran kişiler, size hisse tavsiye etmeye başlarlar.


Bu aşama artık zirvelerdir. Yani artık borsa ile alakası olmayan kişiler dahi size hisse öneriyorsa. Tamam artıkdır.


İşte size bir teori, gözlemleyin bakalım..



Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. Ortamda bu muhabbeti yapacak adam yoksa ne yapalım. Sosyal medya internet siteleri falan mı bakalım 🙄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen bekle zirvede iken borsa muhabbet seni bulur:)

      Sil
    2. Çevrede varmış mış diyorum çünkü iletişim kurduğum kişiler değil dolaylı yollardan belki... Beklemediğimiz anda bilir belki :)

      Sil

Close Menu