Ad Code

Borsa zincir emir; stop koymak

 



Sizlere borsada şarta bağlı emir nedir ve bununla nasıl stop koyulur anlattım. O konuyu buradan okuyabilirsiniz.


Şimdi sizlere zincir emirden bahsetmek istiyorum.


Tabi bu emirlerden bahsederken stop koymak için bahsediyoruz gibi oluyor ama aynı mantık ile çeşitli kombinasyonlar yapabilirsiniz. Mesela bu zincir emir mantığı ile hem stop koyma işini hem al sat işini yapabilirsiniz.


Hatta size şunu söyleyeyim. Mesela elinizde brksn hissesi var. Satabilirsem A hissesinden alayım diyorsunuz. Ama brksnı mesela hani karla satarsam alacağım dediniz.


Bunu zincir emirle yapabilirsiniz. Brksn ı şu fiyattan satabilirsen A hissesini şu fiyattan al gibi. Bunu anlatacağım kısımda 6. yerdeki zincir ekle dediğinizde A hissesini seçip onu yazarsanız olur.


Zincir emir nedir ? Nasıl verilir?


Emirler arasında ilişki kurulmasını sağlayan emir tipidir. Borsaya gönderilen ana emrin gerçekleşmesi durumunda, bağlı zincir emir otomatik olarak borsaya iletilir. Ana emir gerçekleşmeden ona bağlı emirler borsaya iletilmez. Ana emre bağlı birden fazla zincir emir eklenebilir. Zincir emirle ilgili değişiklikler emir izleme ekranında “Zincir” kısmından yapılmaktadır.


Adım adım gidelim


1- Fotoda belirli 1 bölgesinden ana emirin hissesini seçersiniz. Yani ne olursa ne olsun kısmının ne sini oluşturan hisse brksn örnekte.


2- Alış veya satış eğer stop loss koyacaksanız alış. Çünkü zincirde ilk emir mantıken ikincinin zıttı olmalı . Şart değil ama. ( örnekte sat olacak yanlış olmuş olsun)


3- Fiyat. Ana koşulun fiyatı ne kaçtan alırsa hissenizi satsın. Stop koyuyorsunuz diyelim. Hisse kaça düşerse hisseniz satılsın sorusu bu. Mesela hisseniz 10.20 siz diyorsunuz ki kardeşim 10 un altına düşerse satsın diyeceğim ben diyorsanız burası 10 olacak. Yani 10 dan alabilirse satar.


Eğer tavan hissede stop koyuyorsanız burayı tavan fiyata kadar çekin. tavan bozarsa yani tavandan hisse alabiliyorsam sat demek.


4- Buraya 1 adet girmemiz yeterli. Bazen 20 lira altı işlem açmıyor aracı kurumlar o zaman 3-5 lot girersiniz sorun olmaz. ama 1 burası.


5- Sonra zincir emire bastığımız zaman seçenekler gelecek aşağıda. Ana koşulu yukarıda girdik. Ana koşul olursa ne olmasını istiyorsanız buraya yazacaksınız.


örnekte brksn tekrar seçilmiş al demişiz. yani ( 2 nolu yer sat olacak örnek yanlıs olmus) burada sattığımı alttan al demişim.


Stoplarda buraya tüm hisse sayısınca sat diyeceksiniz gene aşağı bir rakamdan.


6- Zincir ekle basarsanız ekler. gene burada ben aldımı sat demişim.


7 ve 8 yani siz ekle dedikçe ekler.


Önemli olan. ana emir gerçekleşince ilk zincir emir iletilir ve o ana emir olur. İlk zincir gerçekleşince ikinci zincir iletilir. O gerçekleşince arkasındaki böyle devam eder.


Umarım çok karışık olmadı.


Stop için örnek foto aşağı koyuyorum




Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu