Ad Code

Borsa grupları


 



Borsada çok sayıda grup var, kimisi bilgi vermek amacı kurulmuştur, kimisi tavsiye amaçlı, kimisi eğitim amaçlı vesaire. Ama en çok üyesi olan gruplar hisse senedi önerisinde bulunan ve zaman zaman kazandıran gruplardır.


Borsa ile ilgilenen milyonlarca kişi, bu sosyal medya grupları aracılığı ile tüyo arama ve hangi hisse senedini alması gerektiğine bakmak ister. 


Borsa Grupları Nedir? 


Bu gruplar, sosyal medya olsun telegram olsun borsa ile ilgilenen kişilerin toplandığı ve üstad veya borsadan anlayan birinin başında olduğu gruplardır.


Tüm gruplar elbette zararlı olmayabilir. Kimisi eğitim verir, bazı bilgiler paylaşır, hisse dahi paylaşsa bu hissenin grafiklerini lisans ile görebileceğiniz bazı anlık verilerini ( derinlik kademe) paylaşırlar.


Bu paylaşımlar bilgi amaçlı olup sizlere yatırımınızda yol gösterebilir sizde kararınızı vermek için bu bilgileri kullanabilirsiniz.


Bu grupların bir zararı olduğunu düşünmüyorum, elbette takip edilebilir. Benim bu yazıda anlatacağım, zararlı gruplar nasıl oluyor ve bu gruplardan kendinizi korumak için nasıl anlayacağınız.


Öncelikle zararlı bir grubu anlamak zordur, size güzel görünür ve bazen de önerileri kazandırır. Bu grupları anlamanız zor içinde kaybolup gidersiniz hatta önerisi ile kaybetseniz dahi gene grubu suçlamayacak hale gelirsiniz.


Borsa Grupları Neden Var?


Borsa gruplarında size hisse öneren al tavsiyesi verenler, özellikle bir hisse de alıcı etkisi yapmak için varlar. Örneğin 1000 kişilik bir grupta takipçilerin yarısı aktif olsa 500 kişi ve bunların ortalama yatırım için ayırdıkları 10 ar bin lirası olsa. 5.000.000 yani 5 milyon lira para yapar.


Bir grup yöneticisi üstad 5 milyon ile işlem yapma şansı yakalar. İşte bu 5 milyonu veya çok daha fazlasına yön verme arzusu grupların ( zararlı) oluşum sebebi. 


Gruplar Nasıl Para Kazanır? 


Lot sayısı oldukça az olan hisseleri düşünün. Bu demektir ki eğer piyasa da lot sayısı az olan bir hisse senedi bulursanız hareket ettirmeniz kolay olur. 


Bu hisse senedinin bir kısmı şirkette sabit olabilir, bir kısmı şu an yatırımcıdadır, bir kısmını grubun sahipleri önceden almıştır ve piyasada oldukça az lot kalmıştır. Küçük alımlar ile bile yukarı hareket edebilir bu hisseler.


Gruplar bu hisseleri seçerken, lot sayısına da bakarlar, piyasanın genel koşuluna da bakarlar , hissenin öne sürebilecekleri bir hikayesi olmasına da bakarlar ve hatta teknik anlamda yükselebilecek grafiği olanlara da bakarlar. Her şey tamam ise kendileri de yeterince aldıktan sonra hisselerini satmak için bir pazar arayışına yani gruba gelirler.


Grupta paylaştıkları grafik ve haberler ile hisse senetlerine alım gelmeye başlar ve bu hisse senetleri yükselir, yükseldikçe onlar satar, sattıkça daha çok paylaşırlar alın alın alın alın kalmıyor diye.....


Ellerindeki malı size satarlar.  Siz eğer şanslı iseniz olayın ortalarında al sat yapmışsınızdır. Değilseniz olayın sonuna denk gelip hisse senedi elinizde kalırsınız öylece...


Bu grupları ayakta tutan şey de o arada kazananlardır. Onlar her zaman överler...



Sonuç olarak dikkat edin....

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu